LotR TCG Wiki
→ Card Sets: All 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
→ Forums: TLHH CC PC

Author Topic: Sent Back  (Read 454 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

September 03, 2009, 07:57:08 am
Read 454 times

ket_the_jet

  • *****
  • Information Offline
  • King
  • Administrator
  • Posts: 2062
  • He/Him/His
Sent Back
« on: September 03, 2009, 07:57:08 am »
I think this has been asked before, but if you use Sent Back, does the Gandalf (or Radagast) in the Dead Pile still count against you in "The Rule of 9?" My belief is "yes."
-wtk

September 03, 2009, 11:10:27 am
Reply #1

Kralik

  • Guest
Re: Sent Back
« Reply #1 on: September 03, 2009, 11:10:27 am »
I think this has been asked before, but if you use Sent Back, does the Gandalf (or Radagast) in the Dead Pile still count against you in "The Rule of 9?" My belief is "yes."
-wtk

YES. Be careful. ;)

September 03, 2009, 03:51:37 pm
Reply #2

Elrohir

  • ****
  • Information Offline
  • Marksman
  • Posts: 575
  • If you want him, come and claim him!
    • Elrohir wants some cards
Re: Sent Back
« Reply #2 on: September 03, 2009, 03:51:37 pm »
But I think, if you have several Gandalf or Radagast in the Deadpile they count as one for the rule of nine.
You gave away your life's grace. I cannot protect you anymore.

September 03, 2009, 04:02:29 pm
Reply #3

ket_the_jet

  • *****
  • Information Offline
  • King
  • Administrator
  • Posts: 2062
  • He/Him/His
Re: Sent Back
« Reply #3 on: September 03, 2009, 04:02:29 pm »
But I think, if you have several Gandalf or Radagast in the Deadpile they count as one for the rule of nine.

I thought three Gandalf's in the dead pile would count the same way as, let's say, three Ranger of Ithilien in the dead pile. I'm pretty sure you can have four Gandalf in the dead pile and four Radagast in the dead pile and then you can't play another companion (assuming you aren't using Gandalf, Bearer of Obligation).
-wtk

September 03, 2009, 07:49:51 pm
Reply #4

Zoskan

  • *
  • Information Offline
  • Orc
  • Posts: 31
Re: Sent Back
« Reply #4 on: September 03, 2009, 07:49:51 pm »
Found in the CRD about the dead pile
Dead pile
If you have more than one copy of a unique companion in your dead pile, you can't play one of them from your dead pile.


Found in the Comprehensive Rules 4.0
The Rule of 9
You cannot have more than nine total companions in play and in your dead pile at any time. (Each copy of a companion in play or in your dead pile counts as a separate companion, whether it's unique or non-unique.)